‘Meeroken in New York een epidemie’

Ik vond juist dat het roken in New York erg meevalt. Maar de cijfers vertellen een ander verhaal. De Health Department van de Big Apple heeft berekend dat 57 procent van de niet-rokers hier tóch geconfronteerd worden met gevaarlijke hoeveelheden sigarettenrook. En dat is 12 procent meer dan het landelijke gemiddelde. Eigenlijk raar, want nergens zijn zoveel mensen met roken gestopt als in New York. De Health Department wijt het vele meeroken aan het feit dat New Yorkers zo dicht op elkaar wonen en werken.

De Health Department, die van een ‘epidemie’ spreekt, zegt dat New Yorkers door wolken van rook lopen op straat, van mensen die voor de deur van hun kantoor staan om een sigaret op te steken. En rook zou in appartementengebouwen vrijelijk van woning naar woning kunnen gaan. Wcbstv citeert een deskundige die zegt dat jaarlijks 30.000 mensen aan hartfalen sterven, en 3000 aan longkanker, veroorzaakt door meeroken. De stad hoopt het roken verder te ontmoedigen door antireclames en het roken duurder te maken: inmiddels betaal je in de stad 9 dollar voor een pakje sigaretten.

Lees ook:Yea or Nay: Rookverbod in Central Park is prima plan
Lees ook:De New Yorker wordt dikker en dikker
Lees ook:New Yorker moet alles met minder korreltjes zout nemen
Lees ook:New York luidt noodklok over diabetes
Lees ook:Rookverbod in Central Park?

3 reacties op “‘Meeroken in New York een epidemie’

 1. Mike's Webs

  Negen dollar voor een pakje sigaretten…! Helpt kennelijk wel, aangezien er veel mensen in NY zijn gestopt met roken. Overigens, toen ik er vorige maand was, vond ik het aantal rokers op straat ook erg meevallen. Da’s hier (in NL) veel erger.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Lenen

  Zouden ze in NL ook moeten doen, 9 euro voor een pakje. Misschien helpt dat.

    /   Beantwoorden  / 
 3. theofilio

  gewoon alles verbieden wat als slecht of kwetsend beschouwd moet worden. wel democratisch dus voor en door iedereen.
  roken, vloeken,vet,vlees,lampen,bloot,sex,hard rijden,alcohol,mariuana,meningen,zoet,zout,zonnen, enz. enz. u benoemd, wij verbieden het wel!
  wat wel zal worden toegestaan is vooral hard werken,veel bidden in kerk en moskee.
  bij ontwenningsverschijnselen desnoods met de antidepro op het nachtkstje.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.