Slechte tijden voor de ‘Soup Nazi’

'No soup for you!' Wie kent niet die beroemde zin uit Seinfeld? Een tirranieke kok maakt overheerlijke soep maar behandelt z'n klanten onbeschoft. Deze 'Soup Nazi' zoals Seinfeld hem noemde, is gebaseerd op een echt persoon: Al Yeganeh.

   

Wie naar de 'echte' soepwinkel in Manhattan wil, heeft pech, want die is dicht. Yeganeh sloot die in 2004 om een landelijke soep-keten op te zetten, onder de naam Original SoupMan. Maar dat is geen onverdeeld succes.

 

In de afgelopen twee jaar heeft Yeganeh 40 franchise-winkels in de VS geopend. Daarvan zijn acht voorgoed gesloten. In New York zijn drie Original SoupMan-zaken (tijdelijk) dicht. Een aantal franchisers klaagt nu in de media dat ze amper ondersteuning krijgt, dat de prijzen te hoog zijn en dat ze afwillen van het contract met Yeganeh. Een woordvoerder van Original SoupMan spreekt van 'groeipijnen'. Misschien is een deel van het probleem ook wel dat Yeganeh zijn imago niet omhelst, want hij ontmoedigt de franchisers om het over Seinfeld te hebben, of 'no soup for you!' te zeggen. Jammer.

Lees ook:Varkensgriep opgedoken in New York
Lees ook:De Seinfelds aangeklaagd wegens plagiaat en smaad
Lees ook:Schaatsers Bryant Park wijken voor mode
Lees ook:Niemand is geïnteresseerd in Staten Island
Lees ook:Intrepid klaar om terug te keren naar West Side

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.