Glazenwassende broers vallen 40 verdiepingen: 1 dode

Als glazenwasser in New York ontkom je er niet aan om op grote hoogten te werken. Dus als er een keer wat mis gaat… Gisteren zijn twee glazenwassende broers in Manhattan meer dan 40 verdiepingen (!) naar beneden gestort. Een van hen overleed ter plaatse. De ander is in kritische toestand in het ziekenhuis opgenomen, en als ik eerlijk ben, vind ik dát na een val van zo'n hoogte al een klein wonder.

Om een indruk te krijgen, moet je maar even naar DIT FILMPJE van CNN kijken.

De broers waren gistermorgen net met hun werk begonnen, toen de glazenwasconstructie het begaf. Volgens de laatste berichten is het touw waaraan de bak hing, geknapt. Van de twee broers overleed de jongere (30) ter plaatse, zijn oudere broer (37) is afgevoerd.  Veel gebouwen in New York hebben een dergelijke constructie klaar staan op het dak, speciaal voor glazenwassers. De eigenaar van dit gebouw, de Solow Management Corporation (lekkere naam), heeft al aangegeven volledig mee te werken aan het politieonderzoek.

Lees ook:Hoe overleef je een val van 47 verdiepingen?
Lees ook:New Yorker overlijdt 49 jaar na te zijn vermoord
Lees ook:Glazenwasser loopt weer, halfjaar na enorme val
Lees ook:Hoog bouwen in New York steeds gevaarlijker
Lees ook:Man wordt beroofd, vecht terug, doodt passant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.