P!nk doet mee in strijd tegen rijtuigen Central Park

De tegenstanders van de paarden en koetsen in Central Park, hebben P!nk bereid gevonden mee te protesteren. De bekende zangeres is op een groot billboard op Times Square te zien, waarop zij zich uitspreekt tégen de paard en wagens.

De poster is onderdeel van een campagne van Peta, de bekendste dierenbond van Amerika. Peta houdt tegelijkertijd een petitie waarmee ze hoopt een halt te kunnen toeroepen aan de koetsen in Central Park. 

Lees ook: Ruziën om de koetsen in Central Park en Koetsiers: geen straatartiesten bij onze paarden

Op haar site is nog niet veel te vinden over de nieuwe actie van P!ink, maar volgens Peta schreeuwt de zangeres altijd luidkeels 'dierenmishandeling' naar de koetsen. (als ze in New York is, neem ik aan). Zodat koetsier en klanten zich generen. P!nk zou niets romantisch zien in de parkritjes.

De campagne met Pink is het volgende hoofdstuk in een langdurige twist over de bekende attractie in Central Park. Voorstanders wijzen op de romantiek van de koetsritten en op de hordes toeristen die er op af komen. Tegenstanders vinden een drukke stad geen plek voor paarden en onder meer Peta zegt dat de dieren niet goed worden behandeld. De eigenaren bezweren het tegendeel.

De stad moet nog besluiten over een voorstel dat raadslid Avella heeft ingediend om te stoppen met de paarden en koetsen.

Lees ook:T-Ford als alternatief voor koetsen in Central Park?
Lees ook:Kwart Central Park paarden straks zonder stal
Lees ook:Yea or Nay: Koetsen moeten verdwijnen uit Central Park
Lees ook:Ode aan Smoothie…en Barbaro
Lees ook:Ruziën om de koetsen in Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.