R.I.P.; alles over de New Yorkse rat

Hoeveel steden ken jij die een eigen website hebben over ratten? Nou, de Big Apple heeft er sinds deze maand eentje. Iedereen die geïnteresseerd is in deze o zo New Yorkse knaagdieren kan kijken op het Rat Information Portal (R.I.P.). De site is vooral bedoeld om mensen te vertellen hoe ze van ratten af kunnen komen. En je kunt kijken of er bij jou een rattenplaag in de buurt is. Misschien ook handig als je op bezoek komt in NYC om eerst hier te kijken.

R.I.P. is in het leven geroepen om het grote rattenprobleem in New York aan te pakken. Zo staan er op de site tips over het schoonmaken en -houden van panden en terreinen, over welke verdelgingsbedrijven je kunt inschakelen en hoe je ratten uit je huis kunt houden.

De stad heeft zelfs een heuse rattenexpert aan wie je online vragen kunt stellen over de kleine knagers. Hij probeert tegelijkertijd allerlei rattenfabeltjes te ontzenuwen. Zo zijn er geen ratten 'groter dan een kat' in New York en is er maar één soort te vinden hier, namelijk de bruine (Noorse) rat. Zijn er dingen die jij wilt weten over de ratten in New York?

Lees ook:New Yorkse metro gaat ratten vangen
Lees ook:Plan je veiligste fietsroute door New York
Lees ook:Don’t be shy: Vraag raak over New York
Lees ook:Rat in New York moet op z’n tellen passen
Lees ook:NYC, hoofdstad hondengevechten van de VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.