Fans ‘redden’ voormalige kamer Bob Dylan

foto: badosa (flickr)

Fans van Bob Dylan hebben weten te voorkomen dat bouwvakkers kamer 211 van het Hotel Chelsea verder onder handen nemen. De stad New York heeft verdere verbouwingen in die ruimte verboden. Waarom bemoeien Dylan-fans zich met een hotel? Omdat de New Yorkse zanger een tijdlang in kamer 211 woonde. Hij verbleef er in de jaren zestig en schreef er nummers voor het album Blonde on Blonde. De kamer was nagenoeg onveranderd na zijn vertrek, tot voor kort. Via lokale media (foto) kwamen fans erachter dat de nieuwe eigenaars van het hotel – druk bezig met een renovatie – ook bezig waren in Dylans kamer. Ze overspoelden de stad met klachten; de verbouwvergunning zou alleen voor de keuken en badkamer gelden. De Department of Buildings van New York heeft de renovatie nu stilgelegd.

Hotel Chelsea is een beroemd hotel in New York, met veel meer culturele iconen als bewoner dan alleen Dylan. Onder meer Tennessee Williams, Arthur Miller, Jack Kerouac en Dennis Hopper verbleven er (veel New Yorkse hotels ontvangen gasten én hebben vaste bewoners). Nieuwe eigenaars zijn nu bezig het hotel te renoveren, maar de huidige bewoners zijn het daar niet mee eens. Zij denken dat de renovatie het bohémien karakter van het hotel aantast en alleen bedoeld is om de huren enorm te verhogen. Ze hebben daarover ook een blog en dat heeft voor de protesten bij de fans gezorgd. Alleen lijkt het er op dat in kamer 211 -ondanks het verbouwverbod- al onherroepelijke schade is aangericht. Ik wacht af of Bob Dylan er zelf nog iets van vindt.

Lees ook:Jay-Z bouwt hotel in Manhattan
Lees ook:New York krijgt meer mini-hotelkamers
Lees ook:Een weekendje in een kamer van chocolade
Lees ook:Plaza hotel viert eeuw-feestje
Lees ook:Beroemd Manhattans hotel The Pierre een jaar dicht

Eén reactie op “Fans ‘redden’ voormalige kamer Bob Dylan

  1. Mirjam

    Je vergeet Joni Mitchell ;-) . Ik ben vorig jaar nog in het Chelsea Hotel geweest. Reuze zonde dat ze in zo’n bijzonder pand aan het breken zijn. Alles ademt er historie uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.