James Brown krijgt straat in New York

foto: Pascal Theunissen

Niet meer dan logisch. De legendarische soulzanger James Brown krijgt een straat naar zich vernoemd in New York. En waar anders dan nabij het Apollo Theater in Harlem. Het gaat om de 126ste straat, tussen de Adam Clayton Powell Jr. en Frederick Douglass Boulevards. De straat wordt niet omgedoopt, maar krijgt een toevoeging. In New York is dat gebruikelijk, en in dit geval komt er ‘James Brown Way’ onder te staan. Het gaat om het stratenblok áchter het theater, waar Brown zijn weg naar de wereldtop is begonnen. Op 28 december 2006, twee dagen nadat de soulzanger overleed aan complicaties na een longontsteking, werd zijn lichaam in een gouden kist per witte koets door New York gereden en opgebaard in het Apollo Theater. Daar konden fans afscheid van hem nemen.

Lees ook:Zonnebrillen en krulspelden James Brown te koop
Lees ook:Pleidooi voor ‘Michael Jackson-metrohalte’ in Brooklyn
Lees ook:Foxy Brown geen modelgevangene
Lees ook:Eerste dode in New York door varkensgriep
Lees ook:New Yorker overlijdt 49 jaar na te zijn vermoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.