Geen pardon voor foutparkerende kerstman

foto: Stéfan (flickr)

Vandaag weer wat bijgeleerd: zeggen dat je de Kerstman bent, helpt je in de Big Apple niet om onder een parkeerbon uit te komen. De 60-jarige Chip Cafiero moet gewoon 115 dollar betalen omdat hij de afgelopen kerstperiode dubbelgeparkeerd stond in Brooklyn. Cafiero was op dat moment verkleed als kerstman en was bezig kadootjes uit te delen aan kinderen. Een oplettende verkeersagent had daar echter geen (kerst)boodschap aan. De hulp-kerstman dacht dat het stadsbestuur wat barmhartiger zou zijn, dus vocht hij de bekeuring aan. Helaas: iedereen krijgt in New York een parkeerbon, ook de kerstman. 

Cafiero kreeg vrijdag te horen dat zijn bekeuring níet in de prullenbak belandt. ‘Santa Claus moet dit jaar kerst maar een speciale parkeervergunning regelen’, luidt het advies van een raadslid tegenover de NY Daily News. Misschien een slim idee. Maar ondertussen hoeft Cafiero ook weer niet te lang boos te zijn, want een groep ondernemers – The Fifth Avenue Merchants Association – liet een tijd geleden al weten de boete te willen betalen. Kijk, krijgt de kerstman zelf ook een keer een cadeautje.

Lees ook:Verbouw een huis, verdien een begrafenis
Lees ook:New Yorkers beantwoorden brieven aan de Kerstman
Lees ook:Ook de Kerstman gaat in Brooklyn op de bon
Lees ook:Zelfs de kerstman vindt in New York geen werk
Lees ook:Maddy verdedigt titel ‘snelste chihuahua’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.