‘Viaduct-park’ opent in New York; relaxen boven de weg

foto: 7_70 (flickr)

Het zal misschien Central Park niet van de eerste plaats stoten, maar New York heeft er wel weer een heel bijzonder park bij. Vanaf aanstaande dinsdag gaat namelijk het eerste deel van het zogeheten High Line park open. En het opvallende hiervan, is dat het op een voormalig viaduct ligt, dat honderden meters door de West Side van Manhattan slingert op een hoogte van ongeveer drie verdiepingen. Tot de jaren tachtig deed het dienst als treinviaduct. Nadat het in onbruik geraakte (zie foto), is lang gesteggeld over wat er met het viaduct moest gebeuren. Welnu, het is dus een park geworden. Het deel dat dinsdag opengaat is negen straatblokken lang en varieert in breedte van tien tot twintig meter. Alleen dit deel kostte al 172 miljoen dollar om om te toveren in mooi stadspark. Klik HIER voor een diavoorstelling van de NY Daily News over de High Line.

Lees ook:‘Standard Hotel in New York is openlucht-peepshow’
Lees ook:‘Usher’ wint New Yorkse Air Sex Competition
Lees ook:Gaat de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open?
Lees ook:Dode in auto krijgt wekenlang bekeuringen
Lees ook:Gratis tai chi en yoga in Bryant Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.