Staten Island Ferry krijgt ‘stilte-dek’

foto: TheTruthAbout... (flickr)

Lawaai op de Staten Island Ferry. Dat is wel het laatste waar ik me aan erger. Maar blijkbaar zijn er genoeg klagende passagiers van de gratis veerdienst, dat er een speciale voorziening komt. De oranje veerboten worden namelijk uitgerust met een ‘stilte-dek’. En dat betekent dat dat deel van het schip verboden terrein is voor mensen met praatjes (letterlijk), luid geklets, het geruis van iPods die keihard staan en natuurlijk al die lui die zonodig in hun mobieltjes moeten schreeuwen. NBCNewyork wijst op nog een groep die niet op het ‘quiet deck’ mogen komen: de predikanten. Dat zijn die lui die héél opdringerig en luid het geloof verkondigen. Zeer irritant.

Het idee voor een stille plek op de veerboot is afkomstig van politica Diane Savino. Zij vindt dat met name de mensen die de veerboot ván en naar hun werk nemen, recht hebben op een paar rustige minuten aan boord. En helemaal nieuw is het idee ook niet, want sommige treinen in de VS kennen ook dergelijke stilteplekken. Nu moeten nog twee dingen worden opgelost: hoe krijgen je die enorme motoren van de veerboten rustiger en wie gaat er op letten dat mensen hun mond houden? De Staten Island Advance meldt dat in het begin mensen elkaar in de gaten moeten houden, maar dat er naar wordt gekeken om het personeel van de schepen meer bevoegdheden te geven om de stilte te garanderen.

Lees ook:Zwervers moeten weg uit Staten Island Ferry Terminal
Lees ook:Nieuwe veerboot naar Governors Island
Lees ook:Staten Island Ferry botst op pier: 15 gewonden
Lees ook:Bij New Yorkse ramp, vluchten over water
Lees ook:Een wijngaard op Staten Island

Eén reactie op “Staten Island Ferry krijgt ‘stilte-dek’

  1. Jeanne

    Ik vind het wel een goed idee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.