Vernieuwd El Museo del Barrio opent zijn deuren

Ze hebben er maar liefst 28 miljoen dollar tegenaan gegooid. En komende zaterdag kan iedereen gratis kijken wat die enorme renovatie heeft opgeleverd. Het New Yorkse museum El Museo del Barrio viert zijn 40ste verjaardag met een nieuwe expositie, extra tentoonstellingsruimte en een vernieuwde tuin/ingang. Voor wie het niet kent; El Museo ligt in East Harlem, aan het eind van de beroemde Museum Mile. Je kunt er kunst vinden uit onder meer Puerto Rico, Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied, vaak met een link naar New York. Daarbij biedt het bijbehorende restaurant – El Cafe – een zeer gevarieerd menu, met gerechten beïnvloed door maar liefst 17 culturen, aldus NewYorkology. Wil je eerst een indruk krijgen, bekijk dan dit filmpje met een virtuele wandeling door het nieuwe El Museo:

Lees ook:Museum Mile Festival, gratis naar negen musea!
Lees ook:Draag een stukje Guggenheim om je nek
Lees ook:Big Apple verwacht grootse Puerto Rican Day Parade
Lees ook:Nieuw ontwerp voor 9/11 museum
Lees ook:Midtown Manhattan straks ook vol camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.