MoMa mag beeldbepalende wolkenkrabber bouwen

illustratie: jeannouvel.com

Het Museum of Modern Art gaat beeldbepalend worden. Ik heb het niet over wat er ín het MoMa te zien is, maar de opvallende wolkenkrabber die naast het museum komt te staan. De stad heeft namelijk net het groene licht gegeven voor dit nieuwe 82-tellende verdiepingen tellende gebouw, dat blijkbaar de bijnaam het ‘MoMa Monster’ heeft. Waarom? Voornamelijk vanwege de protesten die er zijn van omwonenden. Die vinden het niet passen in hartje Manhattan. Te groot, te veel schaduw. Van mij mag het er wel komen, het lijkt een bijzonder gebouw en passend in een stad als New York. Wat vinden jullie?

De toren gaat 320 meter hoog worden en is daarmee bijna net zo groot als het Chrysler Building. In eerste instantie moest het gebouw, ontworpen door Jean Nouvel, zelfs 381 meter hoog worden. Dat is net zo hoog als het observatiedek van het Empire State Building. Maar daar is dus van af gezien, al meldt Archinect dat die hoogte nog niet helemaal van tafel is. De nieuwe wolkenkrabber moet niet alleen dertig procent extra expositieruimte aan het MoMa bieden, maar ook 150 woningen tellen en een luxe hotel met honderd hotelkamers. Het is nog niet bekend wanneer de bouw precies begint.

Lees ook:Enorme wolkenkrabber nabij Ground Zero
Lees ook:Nieuw ontwerp voor 9/11 museum
Lees ook:Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen
Lees ook:Empire State Building krijgt groene renovatie
Lees ook:Empire State is favoriete wolkenkrabber

Eén reactie op “MoMa mag beeldbepalende wolkenkrabber bouwen

  1. Annick Decoster

    Persoonlijk vind ik dat het moet kunnen in een stad als NY.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.