Nederlandse schaatsbaan in de Big Apple

illustratie: Ice World

Niet dat je er nou beter van gaat schaatsen, maar toch is het aardig om te weten dat je in New York dit jaar op een Nederlandse ijsbaan je rondjes kunt draaien. En meer dan rondjes. In Battery Park City komt namelijk – begin december – een ijsbaan te staan van Ice World; een bedrijf dat in 1992 is opgericht door de Nederlander Wim Hoeks. Het bijzondere van deze baan is overigens dat er niet alleen de bekende ovalen ijsbaan is, er zit ook nog een soort pad aan vast. Hier kun je overheen alsof je over de Nederlandse sloten zwiert. Kijk, da’s toch origineel.

De site NY400 meldt dat de seizoensgebonden ijsbaan de komende zes jaren in Manhattan te vinden zal zijn. De ovaal is 1500 vierkante meter groot en de ‘schaatsgoot’ is 450 vierkante meter groot en drie meter breed. Naar verluidt wordt deze baan een van de meest milieuvriendelijke banen van heel de VS. De opening is in december en de baan blijft tot eind januari of begin februari open. Je kunt er zeven dagen per week terecht.  Het beheer van de Nederlandse baan is in handen van het Amerikaanse bedrijf Rink Management Services Corportation.

Lees ook:En wéér een schaatsbaan in New York erbij
Lees ook:‘IJsbaan in Museum of Natural History’
Lees ook:We gaan weer schaatsen op Rockefeller!
Lees ook:Rolschaatsen is terug op Coney Island
Lees ook:Rockefeller populairste plek om te schaatsen

2 reacties op “Nederlandse schaatsbaan in de Big Apple

  1. Generic Viagra

    de opening is in december en de baan blijft tot eind januari of begin februari open. Je kunt er zeven dagen per week terecht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. xlpharmacy

    Niet dat je er nou bete meter breed. Naar verluidt wordt deze baan een van de meest milieuvriendelijke banen,…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.