Sean Bell krijgt straat in Queens

foto: Noah Sussman (flickr)

Het is duidelijk dat de raad van New York dit blog niet leest en/of niet naar jullie luistert. In mei spraken jullie je nog uit tégen het vernoemen van een straat naar Sean Bell. Nu, zeven maanden later, komt het er dan toch van. Een deel van de Liverpool Street in Queens gaat Sean Bell Way heten. Een blijvende herinnering aan de man die in 2006 dodelijk werd getroffen door een regen aan politiekogels. Bells familie en de bekende predikant Al Sharpton hebben bij de stad aangedrongen op een Sean Bell Way. De New Yorkse stadsraad heeft die wens vandaag ingewilligd. Tegelijkertijd zijn 60 andere straten (of delen ervan) hernoemd. Onder meer komt er een Sugar Ray Robinson Way in Manhattan en in Brooklyn en de Bronx worden straten vernoemd naar 9/11-slachtoffers, zo meldt NBCNewYork.

Lees ook:Yea or Nay: Sean Bell moet een eigen straat krijgen
Lees ook:Vader wil straat vernoemd naar Sean Bell
Lees ook:Nay: Een Sean Bell straat is niet nodig
Lees ook:Agenten in Sean Bell zaak vrijgesproken
Lees ook:Al Sharpton wil New York blokkeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.