New York viert 150 jaar Central Park

Mag ik het het beroemdste park ter wereld noemen? Ja toch? Iedereen kent het Central Park in New York. Geliefd bij toeristen én New Yorkers, want jaarlijks komen er maar liefst 25 miljoen naar toe, om te wandelen, rennen, zonnen, muziekmaken, mensen te kijken. En 150 jaar geleden werd daar de basis voor gelegd. Uiteraard viert de stad dit jubileum. Als opwarmertje is gisteren de 72nd Street Cross Drive hernoemd in The Olmsted & Vaux Way. Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux tekenden voor het ontwerp van het park.

Olmsted en Vaux wonnen 150 jaar geleden de opdracht om het Central Park aan te leggen. Het werd het eerste grote stadspark in Amerika dat toegankelijk was voor het publiek. Op dit moment wordt er in de Arsenal een tentoonstelling over gehouden, getiteld Celebrating Greensward (de titel van het winnende ontwerp), waar de originele ontwerptekening te zien is. Ook zijn er tientallen foto's te zien van Central Park door de jaren heen. Zodra er meer evenementen bekend worden, dan meld ik ze op mijn blog.

Heb jij nog een prachtige foto van Central Park, stuur 'm naar me op, dan plaats ik die hier. 

Lees ook:Gratis films kijken in Central Park
Lees ook:Central Park geeft na dertig jaar portemonee terug
Lees ook:‘Viaduct-park’ opent in New York; relaxen boven de weg
Lees ook:Vogels tellen in het Central Park
Lees ook:Maddy verdedigt titel ‘snelste chihuahua’

3 reacties op “New York viert 150 jaar Central Park

  1. Mike's Webs

    Mooi park inderdaad. Parken zijn sowieso een van mijn favoriete plekken in grote stad. Vondelpark of Kensington Gardens zijn uitermate geschikt om uit te puffen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mike's Webs

    @Bram Molenaar: Die brug werd onder andere gebruikt in Spider-Man 3.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.