In 7,5 uur om Manhattan zwemmen

Met het warme weer van dit moment in New York, kan ik me voorstellen dat je wat verkoeling in het water zoekt. Maar acht uur lang rond Manhattan zwemmen is misschien wel wat veel van het goede. Toch is dat precies wat de deelnemers aan de Manhattan Island Marathon Swim afgelopen zaterdag deden. Australiër John van Wisse was de snelste (7 uur en 30 minuten) op deze langste jaarlijkse zwemwedstrijd ter wereld. De totale afstand is 28,5 mijl (45,86 km) en de sportievelingen zwemmen, tegen de klok in, het eiland Manhattan helemaal rond.

Ik weet het niet hoor, dat water ziet er toch niet echt uitnodigend uit.

 

Aan de race doen ruim 20 zwemmers mee die worden begeleid door een kayak. Ze dragen allen 'normale' zwemkleding, dus geen wetsuits. Wie mee wil doen, betaalt 1500 dollar startgeld. De organisatie wil met de race onder meer laten zien dat het niet zo slecht gesteld is met het water rond Manhattan als veel mensen denken.

Het is de tweede keer dat Van Wisse de Manhattan Island Marathon Swim wint; in 2000 kwam hij ook als eerste over de finish.  

Lees ook:Ook strand bij South Street Seaport
Lees ook:Vrouw zwemt binnen twaalf uur om Manhattan heen
Lees ook:Hoge-hakken race in Central Park
Lees ook:140-jaar oude kreeft uit New Yorkse keuken gered
Lees ook:Heeft Katie Holmes de hele NY marathon wel gelopen?

Eén reactie op “In 7,5 uur om Manhattan zwemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.