In een luchtballon boven Central Park

Mocht je tussen morgen en 22 augustus in de buurt van het Central Park komen, probeer dan eens de nieuwe ballontocht uit. Het is een tijdelijke attractie waarbij je met drie anderen en een piloot in de mand van een heteluchtballon kunt. De ballon gaat dan heel langzaam ruim 90 meter de lucht in en geeft zo prachtige uitzichten over New Yorks beroemdste park. Je zweeft niet weg, want de ballon zit aan een kabel vast. Het kost je 25 dollar (kinderen betalen 17,50) om tien minuten boven het park te hangen. Dat levert sowieso mooie foto's op.

De ballon wordt geëxploiteerd door het bedrijf AeroBalloon in is te vinden bij Cherry Hill, ter hoogte van de 72ste straat (ten westen van de Bethesda fontein). Volgens de NY Post is het voor het eerst dat een dergelijke attractie in Central Park te vinden is. Eerder werkte AeroBalloon al wel in Boston en San Francisco.

Uiteraard is de attractie ingesteld vanwege het 150-jarig bestaan van het Central Park. Je kunt dagelijks tussen 07.00 en 22.00 uur de lucht in. De ballon is 's avonds verlicht. Online reserveren is ook mogelijk.

 

Lees ook: New York viert 150 jaar Central Park 

Lees ook:Man in coma door vallende tak in Central Park
Lees ook:To be or not to be, in Central Park
Lees ook:Weinig liefde voor Central Park koetsiers
Lees ook:P!nk doet mee in strijd tegen rijtuigen Central Park
Lees ook:Nieuw: groene M&M’s voor een mooi Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.