Chanel plaatst tijdelijk kunstpaviljoen in Central Park

Modehuis Chanel gaat een futuristisch kunstpaviljoen neerzetten in Central Park. Het is een bijzonder ontwerp (zie filmpje) van de Londens architecte Zaha Hadid waarin bezoekers gratis kunst kunnen bekijken. 'Mobile Art', is een reizend kunstproject dat bijvoorbeeld al in Hong Kong heeft gestaan. Kunstenaars kregen de vraag om iets te maken gebaseerd op een beroemde handtas van Chanel. In de ongeveer 700 vierkante meter grote kunsthal is onder meer werk van Yoko Ono te zien. Het paviljoen komt op 20 oktober in Rumsey Playfield te staan en blijft daar tot en met 9 november.

Hier de virtuele tour door het bijzondere paviljoen:

Chanel heeft diep in haar mooi ontworpen portemonee getast, want
voor de plaatsing moest ze 400.000 betalen. Maar ze heeft ook nog een
onbekend bedrag aan de Central Park Conservancy gedoneerd. Volgens de NY Times gaat het om ongeveer 1 miljoen dollar.

Lang niet iedereen is blij met de komst van het Chanel -paviljoen, zo schrijft de Metro. Want het is behalve een kunsttentoonstelling ook één grote reclamecampagne voor Chanel. En tot voor kort was het verboden om dat soort dingen in Central Park te houden. De regels zijn echter in 2006 gewijzigd. Tegenstanders vrezen nu dat de commercie het voor het zeggen krijgt in het park.

Mobile Art heeft z'n laatste stop in Parijs in 2010. Wat er dan met het paviljoen gebeurt, is nog niet bekend. 

Lees ook:Help mee het Central Park schoon te houden
Lees ook:Nieuw: groene M&M’s voor een mooi Central Park
Lees ook:‘Viaduct-park’ opent in New York; relaxen boven de weg
Lees ook:Gratis films kijken in Central Park
Lees ook:New York viert 150 jaar Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.