Gratis films kijken in Central Park

Het is blijkbaar 100 jaar geleden dat de eerste film in Central Park werd opgenomen, dus wat kun je beter doen om dat te vieren dan op een groot scherm gratis films kijken in het park? Deze week wordt de zesde editie van het Central Park Film Festival gehouden. Je kunt nog een paar voorstellingen meepikken. Helaas zijn The Working Girl en The French Connection al getoond, maar vanavond draait Strangers on a Train.

Alle films zijn gratis te zien en worden geprojecteerd op een scherm dat op Rumsey Playfield staat. Voorstellingen zijn tot en met zaterdag en beginnen om 20.00 uur.  

Het festival staat stil bij 'New York als decor'. In alle getoonde films is dan ook een van de vijf stadsdelen van de Big Apple te zien.  

Volgens de Central Park Conservancy is de eerste film die in Central Park werd opgenomen een stomme uitvoering van Romeo en Julliet. Daarna heeft het park in meer dan 250 films als decor gediend. Wil je deze week gaan kijken; morgen draait Moonstruck en zaterdag is August Rush te zien. De hekken gaan twee uur voor aanvang van de voorstellingen open. Zon of regen, de show gaat door.

Lees ook:Tribeca weer bol van films
Lees ook:Zestien dagen film in New York
Lees ook:Een filmpje pikken op New Yorkse daken
Lees ook:Wereldrecordpoging filmkijken op Times Square
Lees ook:Schaatsers Bryant Park wijken voor mode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.