Door New York in nostalgische metro

Een reissuggestie voor iedereen die van metro’s houdt of wat nostalgisch is. Vanaf zondag tot en met 28 december kun je op een beperkt aantal New Yorkse stations instappen in een nostalgische metro. De Nostalgia Train bestaat uit een aantal stellen uit verschillende periodes. De metro stopt slechts op 12 haltes, tussen Queens Plaza en Lower East Side/2nd Avenue. Een rijschema heb ik niet, dus als je ook mee wilt dan moet je op een van de haltes gaan staan tussen 10 en 16 uur. Dat kan alleen op zondagen, en je moet op de perrons van de V-lijn zijn.

Het ziet er zo ongeveer uit:

Voor de trein-geek nóg een tip: er is nu een MTA-treinshow bezig in Grand Central Terminal. Miniatuur uiteraard. Je kunt de Transit Museum’s Holiday Train Show tot en met 19 januari bewonderen. En dat ziet er zo uit:

Lees ook:De New Yorkse metro; trager en duurder
Lees ook:New York test metro zonder bestuurder
Lees ook:In New York: elke halte Shakespeare
Lees ook:Schonere NYC metro’s kosten 100 miljoen
Lees ook:New Yorkse metro is helemaal ‘hip’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.