New Yorkers beantwoorden brieven aan de Kerstman

foto: The Jamoker (flickr)

Elk jaar weer sturen honderdduizenden Amerikaanse kinderen een brief naar de Kerstman. Met grote en kleine wensen en op de envelop staat dan zoiets als ‘aan de Kerstman’ of ‘Kerstman – Noordpool’. En al die brieven komen aan. Ok, misschien niet op de Noordpool, maar wel op het hoofdpostkantoor in Manhattan, waar New Yorkers de Kerstman kunnen helpen om ze te beantwoorden. Het heet Operation Santa Klaus en de New York Post Office roept iedereen op om een aantal ‘Dear Santa’ letters op te halen. De brieven zijn geselecteerd op kinderen die om andere dingen dan kadootjes vragen. Het gaat om schoolspullen, of kleding of zeep.  Aan de hulpvaardige New Yorker het verzoek om daaraan gehoor te geven. De actie loopt tot en met 24 december. De Operation Santa Claus is ruim 100 jaar geleden begonnen in New York City. De New York Post Office is nog steeds de sponsor van de actie, maar het is uitgewaaierd naar Californië, Illinois en Pennsylvania. De verwachting is dat er rond de 500.000 brieven aan de Kerstman binnenkomen. Wie ook brieven wil ophalen, moet persoonlijk naar het postkantoor komen. Per persoon worden maximaal 6 brieven meegegeven. Bedrijven mogen een onbeperkt aantal brieven beantwoorden.

Lees ook:Kankerpatiëntjes ‘vliegen’ naar de Kerstman op de Noordpool
Lees ook:Geen pardon voor foutparkerende kerstman
Lees ook:Kerstmannen lopen stage in Manhattan
Lees ook:Zelfs de kerstman vindt in New York geen werk
Lees ook:Nep-kerstmannen overspoelen New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.