Eén miljoen mensen en 36.000 kilo afval

foto: Andrew Baron (flickr)

Het is allemaal ontzettend gezellig, zo’n feestje op Times Square. Maar als alle confetti is neergedaald en iedereen elkaar heeft gezoend, ligt het plein bezaaid met troep. Aan de straatvegers dan de schone taak om alle snippers, feestbrillen, 2009-hoeden en ander vuil weer op te halen. En dat is geen kleine klus. Want er moest volgens een schatting van de New Yorkse Department of Sanitation zo’n 36.300 kilo troep worden opgeveegd! Er stonden dan ook ongeveer 1 miljoen toeschouwers op Times Square. Of alles is opgeveegd valt te betwijfelen; door fikse windstoten vloog de confetti tot aan de Hudson River.

Zo’n grote klus vraagt om een groot ‘leger’ aan vegers. De ophaaldienst had meer dan 160 mensen ingezet, plus 23 veegmachines, 20 vuilniswagens en 36 bladblazers. En hun eerste klus was de mensen van Times Square afkrijgen, aldus een woordvoerder tegenover het AP. Ja, velen blijven lang na klokslag twaalf uur nog rondhangen en dat is lastig als je wilt vegen.

Het opruimen van Times Square na 31 december, kost de stad meer dan 45.000 dollar.

Lees ook:Strooi je nieuwjaarwens uit over Times Square!
Lees ook:Je nieuwjaarswens op confetti over Times Square
Lees ook:Vernietig je slechte herinneringen aan 2008
Lees ook:Times Square bereidt zich voor op het nieuwe jaar
Lees ook:Menselijke energie verlicht Times Square tijdens nieuwjaar

Eén reactie op “Eén miljoen mensen en 36.000 kilo afval

  1. Veegmachines

    Een erg grote klus, gelukkig hebben ze hier goede machines voor.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.