Rockefeller kerstboom is nu bouwmateriaal

foto: rockstarassi (flickr)

Aan alles komt een einde, dus ook aan de pracht en praal van de kerstboom op Rockefeller Center. De vraag is dan, wat doe je met zo’n enorme boom als z’n tijd er in hartje New York op zit? Nou, de zaag gaat er in. De ooit 22 meter hoge boom is vanmorgen in stukken gezaagd en is op weg naar Brooklyn. Als het hout van de kerstboom is gedroogd, wordt het namelijk gebruikt in de bouw. Habitat for Humanity verwerkt de Noorse spar in woningen die op Atlantic Avenue worden gebouwd, meldt NY1. De boom van vorig jaar is ook in de bouw beland; namelijk voor huizen in New Orleans. Een andere boom is verwerkt tot speelgoed. Sommige bomen hebben het wat minder ver geschopt, die zijn in de versnipperaar gegaan en op een wandelpad geëindigd.

Lees ook:Kleinere kerstboom voor Rockefeller
Lees ook:New York verwelkomt kerstboom uit Connecticut
Lees ook:Rockefeller kerstboom omgezaagd
Lees ook:Kijk hoe de lampjes branden in de Rockefeller kerstboom
Lees ook:Britney en grotere ster naar Rockefeller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.