Op de foto met een enorm knipperend hart op Times Square

foto: timessquarenyc.org

Voor New Yorkse begrippen is ‘ie niet eens zo heel groot, maar gelukkig zitten er wel lampjes in dus is het helemaal op z’n plek op Times Square. Sinds dit weekeinde staat er in hartje (sorry) New York een groot hart. Een prima achtergrond voor wie met z’n partner op de foto wil, zo met Valentijnsdag voor de deur. Het roze hart staat vlakbij het TKTS-gebouw en blijft naar verwachting twee weken knipperen. Het kunstwerk is gemaakt door de New Yorkse groep Gage/Clemencau die eigenlijk iets had gemaakt voor het kerstseizoen van 2008. Dat was echter te laat klaar en toen kwamen ze met dit idee, wat de Times Square Alliance geweldig vond. Zoals bij alles tegenwoordig, zitten er zuinige led-lampjes in het hart en op de straat eromheen, zodat je er mooi opstaat als je naast het hart poseert.

Officieel wordt het werk, met de officiële naam Valentine to Times Square pas op de dertiende onthuld, maar het staat er al sinds zondag (zie HIER een foto van de NY Times). Het hart blijft tot de 22ste kloppen. Van een handelsstad van New York mag je verwachten dat er aan het hart een actie is gekoppeld. In dit geval van Zales, een juweliersketen. Die houdt een wedstrijd (zie de details) waarmee je een reisje naar New York én een diamanten ring kunt winnen.

Overigens is het hart niet het enige wat je tijdens Valentijnsdag op Times Square kunt zien. Ook zijn er onder meer vijftien kunstwerken tentoongesteld deze maand met als thema ‘Love in Times Square’.

Lees ook:Nieuwjaarsbal blijft hele jaar op Times Square
Lees ook:Gratis wi-fi, nu ook op Times Square
Lees ook:Broadway-kaartjes kopen in nieuw TKTS-paviljoen
Lees ook:Beste foto van klokslag 2009 in New York
Lees ook:Nieuwjaars bal Times Square twee keer zo groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.