Donderdag niet rijden en bellen in New York

foto: djwingsia (flickr)

Als je donderdag in New York bent en toevallig in een auto zit, zorg er dan voor dat je niet aan het telefoneren bent. Nou is dat altijd een slecht idee, maar aanstaande donderdag helemaal, want de NYPD heeft aangekondigd extra streng te zijn. Vierentwintig uur lang gaan de New Yorkse agenten op zoek naar iedereen die z’n mobieltje gebruikt achter het stuur. Het zal ze weinig moeite kosten, want in New York is dat bellen en rijden nog heel normaal; het lijkt alsof het hier niemand interesseert hoe gevaarlijk dat kan zijn. De kans dat je ook een bekeuring krijgt, is groot. Om je een indruk te geven: in heel 2008 zijn 200.000 New Yorkers op de bon geslingerd. Ben je in overtreding, dan kost je dat 120 dollar in de Big Apple. Ophangen dus.

Lees ook:NYPD: 9000 bekeuringen in één dag
Lees ook:Eenderde New Yorkers belt, rookt, eet en drinkt in de auto
Lees ook:Huh? The Rink is alweer open
Lees ook:FILMPJE: Gigantische boor graaft tunnels onder Big Apple
Lees ook:Strenge straffen voor bellende ‘cabbies’ in NYC

0 reacties op “Donderdag niet rijden en bellen in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.