Help mee het Central Park schoon te houden

foto: Jaci Berkopec (flickr)

Het wordt ongetwijfeld weer enorm druk deze zomer in Central Park. En veel mensen betekent helaas ook veel (zwerf)afval. Nou houdt de parkdienst daar normaalgesproken rekening mee en zet ze in de warme periodes extra mensen in om de rotzooi van het parkpubliek op te ruimen. Maar dit jaar moet je zelf een beetje extra je best doen om het park schoon te houden. De Central Park Conservancy heeft namelijk dit jaar geen geld om seizoensarbeiders in te huren. De hoop is gevestigd op vrijwilligers.

Normaalgesproken worden ‘s zomers zo’n 50 mensen tijdelijk aangenomen om het extra vuil in Central Park te verwerken. Die worden dan betaald om met prikker en vuilniszak alles op te pakken wat door de bezoekers wordt achtergelaten. Het budget van de Central Park Conservancy laat het dit jaar echter niet toe om mensen in te huren, aldus de NY Post. Dus heeft ze het plan bedacht om vrijwilligers in te schakelen. Wil je ook meehelpen, dan krijg je een vuilniszak, een grijper én een vestje. Stoer! Je kunt je op verschillende plekken in het park aanmelden. Of je gaat naar de website. De wervingsactie begint zondag, op Earth Day in Central Park.

Lees ook:Vogels tellen in het Central Park
Lees ook:Gratis films kijken in Central Park
Lees ook:Paardrijden is terug in Central Park
Lees ook:Kakkerlakken rijden mee op New Yorkse bussen
Lees ook:Central Park geeft na dertig jaar portemonee terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.