Tapijt van spinnenweb in Museum of National History

foto: kellyv (flickr)

De volgende keer dat je een spinnenweb uit je zolder wegveegt, toch maar even voorzichtig doen. Want wist je wel dat je van dat spinnenrag een tapijt kunt maken? Nou ja, als het van een speciale spin komt, je er een half miljoen dollar voor over hebt en vier jaar tijd eraan wilt spenderen. Maar dan heb je ook een prachtig tapijt, zoals nu te zien is in het American Museum of National History. De komende maanden is daar namelijk het vermoedelijk enige spinnenweb-tapijt ter wereld te bewonderen. Klik op de foto voor een filmpje over het unieke doek.

Het is gemaakt van de zijde van de golden orb spider (de reuzen wielwebspin) en daardoor lijkt het net een gouden tapijt. Het ziet er prachtig uit en meet ruim een meter bij bijna 3,5 meter groot. Wevers in Madagascar hebben er vier jaar in gestoken. Tientallen mensen gingen ‘s morgens op zoek naar de geschikte spinnen om ze vervolgens te ‘silken’ (waarbij spinnenrag uit de spin werd gehaald) en de wielwebspinnen daarna weer vrij te laten. Meer dan een miljoen spinnen zijn ervoor gebruikt.

Het gouden spinnentapijt is een paar maanden tentoongesteld in museum. Het bevindt zich achter glas, dus je mag het niet aanraken. Maar het schijnt zo ‘zacht als kasjmier’ te zijn.

Lees ook:Nieuw ontwerp voor 9/11 museum
Lees ook:En wéér een schaatsbaan in New York erbij
Lees ook:Gezichtsmasker van goud, daar knap je van op
Lees ook:Deel WTC-antenne in 9/11 museum
Lees ook:Italianen openen nieuw museum in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.