Edward Norton neemt Masaï-krijgers mee naar NY marathon

foto: David Shankbone (wikipedia)

De New York Marathon kent elke keer een bonte verzameling deelnemers. Mensen in kostuums, op blote voeten, met huisdieren, al jonglerend. Dit seizoen zou acteur Edward Norton (onder meer Fight Club, Incredible Hulk) wel eens de meeste aandacht kunnen opeisen. Hij neemt namelijk echte Masaï-krijgers mee om samen met hem de 26,2 mijl door de Big Apple te rennen. Norton doet het niet alleen om op te vallen. Hij hoopt geld en aandacht te krijgen voor de Maasai Wilderness Conservation Trust, een organisatie waar hij sinds tien jaar bij betrokken is. Ook de Brooklynse illusionist David Blaine rent mee met de Masaï. Norton vertelt CNN dat de stam bekend staat om hun hardloopkwaliteiten en dat een van de mannen die meegaat de marathon ‘makkelijk in 2,5 uur zou kunnen lopen’. Welke tijd Norton hoopt te lopen, is niet bekend.

Lees ook:NYC Marathon als etalage voor kunstenaar Van Loon
Lees ook:Lower East Side ‘meest bedreigde historische plek’
Lees ook:NY staat te trappelen voor de Marathon
Lees ook:New Yorkse heldin van NYC Marathon
Lees ook:Verongelukte fietsers en voetgangers herdacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.