NYC Marathon als etalage voor kunstenaar Van Loon

foto: Erik van Loon

Nog een paar dagen en dan is het weer zover. De New York City Marathon neemt de stad over. Altijd weer een prachtig evenement. Voor de meeste mensen is de marathon een uitputtingslag en gaat het om prestaties, zweet, uitdagingen of weddenschappen. De Nederlandse kunstenaar Erik van Loon leeft op een andere manier naar 1 november toe. Hij hoopt namelijk weer op aandacht voor zijn kunstwerk. Sinds 2005 maakt de Rotterdammer elk jaar een zelfportret – onder de titel I Will Win – op een doek van 10 bij 6 meter. Hij legt  dat langs de route van de marathon en zo kunnen niet alleen de hardlopers zijn werk zien, maar ook de miljoenen kijkers wereldwijd, als de tv-helikopters van bovenaf alles filmen. Dit jaar hoopt Van Loon dat iedereen ‘I Will Win 5 – the History’ te zien krijgt. Het is een collage die in het teken staat van de 400-jarige band tussen New York en Nederland. Dus zien we de Halve Maen, maar ook Anne Frank en het Vrijheidsbeeld. Op dit YouTube-filmpje toont Van Loon zijn vorige doeken.

Heb jij nou ook een bijzonder verhaal over de NYC Marathon, stuur me dan een mailtje!

Lees ook:Uurtje terug voor de NY Marathon
Lees ook:NY staat te trappelen voor de Marathon
Lees ook:‘Brandweer moet helikopters hebben’
Lees ook:Edward Norton neemt Masaï-krijgers mee naar NY marathon
Lees ook:Mijn New York Marathon in beeld

2 reacties op “NYC Marathon als etalage voor kunstenaar Van Loon

 1. Martine Mussies

  Wauw, indrukwekkend! Groetjes van een collega (van modernklassiek.blog.nl)

    /   Beantwoorden  / 
 2. New York Marathon lopers

  De New York Marathon 2009 was weer een groot succes!
  Wat een geweldige ervaring..dit doek is ook erg leuk.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.