$9000 voor gebruikte tandenstoker Charles Dickens

foto: samantha celera (flickr)

Je blijft je verbazen over wat er allemaal voorbij komt op de vele veilingen in deze stad. Neem nou deze: bij het veilinghuis Bonhams is vandaag ruim 9000 dollar neergeteld voor een tandenstoker van Charles Dickens. Het interesseerde de anonieme koper blijkbaar niet dat het hier om een gebruikte tandenstoker gaat. Er zit namelijk een brief bij die bewijst dat de beroemde schrijver de tandenstoker ‘tot aan zijn dood in 1870 gebruikte’. ‘t Is maar wat je op je koffietafel wilt hebben. Ok, het is dan ook geen houten tandenstoker zoals je die bij het restaurant krijgt: dit is een  ivoren en gouden exemplaar. Mét de initialen van de auteur. Klik HIER voor een foto. En welbeschouwd is het een zeer toepasselijk kerstcadeau, aangezien Dickens ons onder meer de klassieker A Christmas Carol schonk.

Lees ook:Terug in New York, maak kans op gesigneerde ‘Jan Kees’
Lees ook:Phoenix aangeklaagd voor dood geboeide New Yorkse
Lees ook:New Yorkse kat viert verjaardag met modeshow
Lees ook:Eerste ‘Van Jan Kees tot Yankees’ voor Jan Kees
Lees ook:Gezichtsmasker van goud, daar knap je van op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.