Times Square haalt 1 en 0 binnen

foto: timessquarenyc.org

Zoef. En zo is het jaar alweer bijna voorbij. Dat betekent in New York natuurlijk dat er al voorbereidingen worden getroffen voor het wereldberoemde nieuwjaarsfeest op Times Square. Nu al? Ja, nu al. Gisteren bijvoorbeeld brachten twee fietstaxi’s enorme uitvoeringen van een 1 en een 0 naar Times Square. De helft van 2010, het getal dat fel zal branden op Times Square tijdens de jaarwisseling. De overige twee cijfers van het jaartal (de 2 en 0) zijn dezelfde die vorig jaar zijn gebruikt. Ze doen hier ook aan recycling. Wil je weten hoe dat er uit gaat zien, maar wil je niet wachten tot 31 december, dan kun je bij de Duracell Smart Power Lab op Times Square kijken. Daar staat het getal 2010 al opgesteld. De cijfers zijn overigens weer een stuk energiezuiniger dan vorig jaar. Philips Lighting heeft ervoor gezorgd dat er ditmaal geen halogeen-lampen worden gebruikt, maar led-lampjes. En volgens timessquarenyc.gov is dat alleen al een energiebesparing van 78 procent. Overigens kun je meehelpen die energie op te wekken. In het Duracell Smart Power Lab staan namelijk twee enorme batterijen opgesteld. Als je daar op een van de zes fietsen gaat zitten, help je mee die batterijen op te laden.

Lees ook:Menselijke energie verlicht Times Square tijdens nieuwjaar
Lees ook:Proef de wereld op Taste of Times Square
Lees ook:Times Square is numero uno voor de toerist
Lees ook:Nieuwjaarsbal blijft hele jaar op Times Square
Lees ook:Times Square draagt winter ten grave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.