Blijven de lichten branden?

Het is een prachtig eerbetoon. Twee lichtstralen die de lucht in priemen vanaf de plek waar ooit de Twin Towers stonden. Sinds 2002 gaan ze elke 11 september bij zonsondergang aan en blijven ze branden tot zonsopgang. Net als vele anderen, stond ik er dit maal naar te kijken vanaf de Brooklyn Boulevard. 

 En nu is er al de discussie of dit de laatste keer was van deze 'Tribute in Light'. 

 

Het gaat uiteraard om geld, maar ook of er nog plek is, nu Ground Zero langzaamaan weer wordt herbouwd. Eén van de opties is, om de lichtinstallatie te integreren in het herdenkingsmonument: de bassins die worden aangelegd op de exactie locaties van de torens. Een goed idee, want de lichten zijn in die paar jaar al echt een deel geworden van New York.

Lees ook:Ook dit jaar Tribute in Light op Ground Zero
Lees ook:Oprijlaan van Ground Zero verdwijnt
Lees ook:Nieuw jaar = New Yorks nieuws op nieuwe plek
Lees ook:Sightseeing is favoriet in Big Apple
Lees ook:Zoeken naar menselijke resten Ground Zero stopt

Eén reactie op “Blijven de lichten branden?

  1. Robert

    Ik heb het zelf nog nooit gezien, maar ik vind de foto’s altijd erg mooi. Het zou toch jammer zijn als het verdwijnt vanwege geld. Op de kosten van een nieuwe wolkenkrabber zal dat toch niet zo zwaar drukken?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.