‘Hé, die plek ken ik uit een film!’

Toeristen hebben meer dan genoeg rondleidingen door New York om uit te kiezen. In de open dubbeldekker, de koets, de historische tour, de Seinfeld-tour en ga zo maar door. En sinds kort is er een nieuwe bij: de  film- en tv-rondvaart, voor de cinematofiel. De naam is eenvoudig gehouden: de New York TV and Movie Tour on the Water. Een boot vaart langs plekken die een rol op het witte doek hebben gespeeld. Denk aan Ellis Island (uit Godfather II) of de Brooklyn Bridge (uit Saturday Night Fever). Vreemd genoeg zitten in de 'rondvaart' ook delen die je te voet moet doen.


Uiteraard zijn bij sommige plekken meer dan één tv/film-verhaal te vertellen. New York is immers de plaats van veel films. Wat deze toer nog biedt, is dat de verhalen verteld worden door New Yorkse acteurs. Maar nergens staat of dat A, B of C-categorie acteurs zijn. Meer rondleidingen door New York zijn hier te vinden.

Lees ook:Wat is je favoriete thema-tour in New York?
Lees ook:‘Winkelen’ is favoriete thema tour in New York
Lees ook:In New York: elke halte Shakespeare
Lees ook:Ligt er een sextape van Marilyn in New York?
Lees ook:New Yorker 41 uur vast in lift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.