Ruziën om de koetsen in Central Park

Iedereen was bedroefd over de dood van Smoothie. De merrie die schrok van luide muziek en zich nabij Central Park doodliep tegen een boom. Voor een groep dierenliefhebbers reden genoeg om te pleiten voor een verbod op die romantische koetsen in New York. En volgende maand wordt er zelfs een voorstel voor ingediend door raadslid Avella. Hij vertegenwoordigt  de groep die vindt dat paard-en-wagens allang niet meer in de drukke Big Apple thuishoren. De vereniging van koetsiers bestrijdt dat en wil juist meer geld voor een ritje in een van de ongeveer 70 koetsen gaan vragen, om zo de bedrijfstak in stand te houden.

Lees ook:  Koetsiers: geen straatartiesten bij onze paarden 

De roep om een totaalverbod op paarden en koetsen in New York is niet nieuw. Zo probeerde raadslid Avella zes jaar geleden ook al eens een voorstel er doorheen te krijgen. Hij opperde om de koetsen alleen in het Central Park te laten rijden en niet daarbuiten. Steeds als er een ongeluk gebeurt (Smoothie was het tweede paard in twee jaar dat overleed na een ongeval) keert de roep om een verbod terug.

Volgens de Horse and Carriage Association komt het protest van 'extremisten'. Zij steunt juist een voorstel van raadslid Gennaro om het koetsritje duurder te maken: voor het eerste halfuur 54 dollar in plaats van 34.  Hij wil ook een periodieke controle van stallen en koetsen.

Lees ook:P!nk doet mee in strijd tegen rijtuigen Central Park
Lees ook:T-Ford als alternatief voor koetsen in Central Park?
Lees ook:Koetsiers: geen straatartiesten bij onze paarden
Lees ook:Ode aan Smoothie…en Barbaro
Lees ook:Kwart Central Park paarden straks zonder stal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.