NY parkwachter doodt vogels met golfkar

Tuurlijk, ik baal ook wel eens van duiven en zeemeeuwen als ze het je onmogelijk maken om rustig op een parkbank te zitten. Maar om ze nou dood te rijden? Terwijl juist je baan is om de natuur een beetje in de gaten te houden? Een New Yorkse parkwachter had blijkbaar een slechte dag op zijn werk gisteren, want hij stapte in zijn golfkarretje en probeerde zoveel mogelijk vogels te doden. Hij overreed drie duiven en twee zeemeeuwen en miste in zijn dolle bui ternauwernood wandelaars. De man kan daarvoor vijf jaar celstraf krijgen.Het gebeurde in het bekende Battery Park waar getuigen de politie waarschuwden. Zij zagen iemand een golfkar door het park zigzaggen, blijkbaar met als doel zoveel mogelijk vogels dood te rijden. De parkwachter uit Queens werkt sinds 2005 voor de dienst Parkbeheer. Hij is geschorst en raakt, dat lijkt me voor de hand liggend, zijn baan kwijt. Parkbeheer reageerde uiteraard geschokt op het voorval. De politie zegt 'nog nooit zoiets te hebben gezien' en de zaak zeer serieus te nemen.
 

Lees ook:Vogels tellen in het Central Park
Lees ook:Vogelaars vieren Landelijke Duivendag in Central Park
Lees ook:New York ietsje veiliger voor vogels
Lees ook:Camera’s in New Yorkse parken
Lees ook:New Yorkers gebruiken dode om cheque te innen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.