Virgin Megastore op Times Square sluit de deuren

foto: shanti (flickr)

Sorry muziekfans. Times Square neemt afscheid van de grootste muziekwinkel van Amerika, naar eigen zeggen zelfs de grootste ter wereld. De Virgin Megastore – ook al ben je er niet geweest, je herkent ongetwijfeld het logo – sluit in april voorgoed haar deuren. Weg met de 600 plekken om muziek te luisteren en 100 schermen om video en film te zien. Volgens Billboard.Biz zit de muziekwinkel er veel te goedkoop en heeft de eigenaar een huurder gevonden die meer betaalt: Forever 21. Voor wie het niet kent, dat is een warenhuis met betaalbare designer kleding.  New York houdt nu nog één Virgin MegaStore over en die zit op Union Square. Virgin neemt echter de komende maanden een beslissing over de andere vestigingen.

Al sinds 2007 zijn er geruchten over sluiting van Virgin op Times Square, aldus Billboard.Bizz. In dat jaar namen onroerendgoedbedrijven Related Cos en Vornado de Noord-Amerikaanse tak van Virgin over en werd daarmee eigenaar van het pand op Times Square. Een Vornado-baas liet vervolgens weten dat Virgin slechts 54 dollar huur per square foot betaalt, terwijl de gangbare prijs op Times Square rond de 700 dollar ligt. Ondanks dat deze Virgin MegaStore zo’n 6 miljoen winst draait, leek het Vodano slimmer een huurder te zoeken die meer betaalt. Dat is dus Forever 21 geworden. Zodra er iets meer bekend wordt over de Union Square vestiging, lees je het hier.

Lees ook:MTV verlaat wellicht Times Square
Lees ook:Nieuw: billboard Times Square op zonne- en windenergie
Lees ook:Naked Cowboy wil geld zien voor zijn M&M-versie
Lees ook:Zelfs de billboards op Times Square zijn leeg
Lees ook:Gratis wi-fi, nu ook op Times Square

3 reacties op “Virgin Megastore op Times Square sluit de deuren

  1. Mirjam

    Neeee, niet mijn favoriete platenwinkel?!?!?!. Uren kon ik daar rondstruinen, om uiteindelijk aan het einde van de avond de zaak te verlaten met een tas vol nieuwe eigendommen. Ik zal mijn favoriete avondbesteding missen :-s

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ger

    Virgin union square is aan het leegverkopen….zelfs het meubilair staat te koop!!!…….ben op vakantie in NYC en ben er net geweest! werkelijk alles gaat weg met 40 tot 60% korting, zelfs de nieuwste dingen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.