‘Top of the Rock’ in top4 mooiste uitzichten ter wereld

foto: Pascal Theunissen

Je weet ondertussen dat ik gek ben op lijstjes. Als New York er tenminste in voorkomt. Zoals deze van reisjournalist Andrew Harper die de ‘mooiste uitzichten ter wereld’ op een rijtje heeft gezet. En volgens hem komt op de vierde plaats het uitzicht vanaf het observatiedek van Rockefeller Center, ook wel ‘Top of the Rock‘ genoemd. En ik ben het met Harper eens. Dat wil zeggen; ik vind dat ook een geweldig uitzicht. Beter dan op het Empire State Building, voornamelijk omdat je daar het Empire State Building niet ziet. Nummer één op Harpers lijst met uitzichten is trouwens de Grand Canyon vanaf de zuidelijke rand.

Top of the Rock is de enige New Yorke locatie in de top20 van Harper. En het is ook zeker een van mijn favoriete kijkplekken. Niet alleen kun je het ESB goed zien, maar ook het Central Park en het is er meestal minder druk. Het een-na-mooiste (of misschien zelfs op een gedeelde eerste plaats) uitzicht heb je volgens mij op de Brooklyn Heights Promenade. Met zicht op Lower Manhattan, het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. En helemaal gratis. Wat zijn jullie favoriete uitzichten in New York?

Lees ook:Vrijheidsbeeld is favoriete bezienswaardigheid New York
Lees ook:Kies je Favorite Five!
Lees ook:Dertien keer ‘ja, ik wil’ op Empire State
Lees ook:Yea or Nay: Empire State mag eigen kleuren bepalen
Lees ook:Empire State is favoriete wolkenkrabber

8 reacties op “‘Top of the Rock’ in top4 mooiste uitzichten ter wereld

 1. Jeanne

  Toen ik in New York was,was het observatiedeck van het Rockefeller Centre dicht.
  Het uitzicht vanuit het Rainbow Cafe was ook geweldig,te meer toen ik er later achter kwam dat ik aan het zelfde tafeltje had gezeten wat gebruikt was voor de film Sleepless in Seattle. Voor mij dus nr.1
  nr. 2 De Brooklyn Heights Promenade.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jesse

  Vanuit het vliegtuig? :P Niet zo mooi als vanuit het Rockefeller, maar toch de eerste kennismaking met New York.

    /   Beantwoorden  / 
 3. pascal

  Jan Willem: gaaf filmpje, ontzettend helder weer daar, dat is altijd te gek als dat gebeurt.
  Jeanne: ha, dat wil ik ook, aan dat tafeltje zitten. Rainbow Room staat op mijn lijst (al gaat het niet zo goed met het restaurant, heb ik ergens gelezen)
  Jesse: vanuit het vliegtuig is ook fantastisch. Onlangs nog opgestegen vanaf LaGuardia en Manhattan lag erbij als dat schaalmodel in Queens. Adembenemend.

    /   Beantwoorden  / 
 4. annick

  akkoord met Top of the Rock! De wandeling langs Battery park en verder door langs het water vond ik ook een geweldig uitzicht.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jeanne

  Ik heb alleen wat gedronken in Rainbow Cafe. Een drankje was 12 & (nov. 1999). Het milleninum menu was 3000 $ !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.