Wall Street ‘een van de meest overschatte attracties’

foto: David Paul Ohmer (flickr)

Wall Street, dat is eigenlijk alleen toeristen die een foto van een straatnaambordje maken. Overal is politie, je mag geen kijkje meer nemen in het beursgebouw en de nabijgelegen Federal Hall valt eigenlijk ook tegen. Nee, dat is allemaal niet mijn mening, maar die van reisjournalist Andrew Harper. Die heeft de ‘tien meest overschatte toeristische attracties van Amerika‘ op een rijtje gezet voor Yahoo Travel. En Wall Street zit daar dus ook tussen. Harper – die naam is een alias – heeft geen rangorde in zijn top10, maar noemt Wall Street wel als derde. Geen goed teken. De reisjournalist hekelt ook nog de verkeerspionnen en de haastige zakenlui. Persoonlijk vind ik het alleen al vanwege die enorme Amerikaanse vlag een bezoekje waard. Mijn vraag aan jullie is uiteraard of jullie Wall Street ook een overschatte attractie vinden. En zijn er misschien andere plekken in New York die je een toeristenval vindt en dus het beste kan mijden?

Lees ook:‘Top of the Rock’ in top4 mooiste uitzichten ter wereld
Lees ook:Broadway is favoriete straat in New York
Lees ook:NY Times is favoriete New Yorkse krant
Lees ook:Kies je favoriete straat in New York
Lees ook:Dons vliegt door Wall Street

2 reacties op “Wall Street ‘een van de meest overschatte attracties’

 1. Sander

  Ik vond het de eerste keer ook tegenvallen. Een straat met inderdaad veel zakenlui, drukte en vooral een irritante sfeer. Door de beveiliging overal had ik niet meer het idee dat ik in het vrije NYC was.
  Ik denk trouwens dat die zakenlui zich meer irriteren aan de reisjournalist en toeristen dan vice versa.

    /   Beantwoorden  / 
 2. pascal

  Ik kwam hier na 2001 en dacht in mijn naïviteit dat die bewaking er altijd was geweest. Vond het dus ook ‘heel New Yorks’ dat ze zo zwaar bewapend in het financiële centrum stonden. Maar ik zou wel graag nog een keertje binnen willen kijken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.