Pleidooi voor ‘Michael Jackson-metrohalte’ in Brooklyn

foto: aveoree (flickr)

Zo leer ik ook weer wat. Al talloze keren ben ik op de Brooklynse metrohalte Hoyt-Schermerhorn geweest. Het is bijna bij me om de hoek. En in mijn ogen is die halte net als alle anderen. Niet helemaal waar, want het blijkt dus de plek te zijn waar ooit Michael Jackson zijn beroemde video bij het nummer ‘Bad’ heeft opgenomen! (Ben jij die ene persoon die die nooit heeft gezien, klik dan HIER). Het is reden genoeg om aan de naam van die metrohalte ‘Jackson’ toe te voegen, vindt het New Yorkse raadslid Letitia James. Als dat niet kan, dan moet er toch zeker een plaquette voor de popster op Hoyt-Schermerhorn komen. Spoorbeheerder MTA heeft al aan persbureau AP laten weten dat een naamsverandering er hoogstwaarschijnlijk niet in zit.

Ook wil de MTA niets weten van plaquettes in metrostations. James laat zich echter niet tegenhouden door die reactie, zij is van plan een petitie te houden. Als dat iets oplevert, meld ik het hier uiteraard.

Ondertussen is er nog meer MJ-nieuws uit New York, want het Apollo Theater heeft besloten om de popster op te nemen in zijn Legends Hall of Fame. Het is de hoogste eer die het theater uitreikt. Michael krijgt daar een plekje naast onder meer James Brown en Ella Fitzgerald. NBCNewYork meldt dat het Apollo Theater ook ruimte maakt voor de Tribute Wall. Deze ‘muur’ van hout langs het gebouw in Harlem diende als gedenkplek voor de fans na het overlijden van Michael Jackson.

Lees ook:NYC herdenkt Michael Jackson
Lees ook:Yea or Nay: MJ moet een eigen metrohalte krijgen
Lees ook:Nay: Geen metrohalte voor Michael Jackson in NYC
Lees ook:James Brown krijgt straat in New York
Lees ook:‘Thriller’ straks als musical naar Broadway

Eén reactie op “Pleidooi voor ‘Michael Jackson-metrohalte’ in Brooklyn

  1. yonkly profile

    Are you aware that this blog does not render properly in opera8

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.