Q&A: Hoe vieren New Yorkers oud en nieuw?

Hoe wordt in New York oud en nieuw gevierd? (Philip van Geenen)

Uiteraard is het onmogelijk om één antwoord te geven op de vraag hoe meer dan 8 miljoen mensen het nieuwe jaar inluiden. Nou ja, behalve dan dat ze het 6 uur later doen dan de Nederlanders. Het bekendste evenement tijdens oud en nieuw is uiteraard het feest op Times Square. Daar vindt jaarlijks de Ball Drop plaats. En dan staan rond de 1 miljoen enthousiaste mensen te blauwbekken om de laatste seconden van het oude jaar af te tellen. Ik heb daar geen cijfers over, maar volgens mij staan daar voornamelijk niet-New Yorkers. Het is een groot feest, maar geen aanrader als je niet van drukte houdt. 

foto: Georgio (flickr)

De ‘gewone’ New Yorker kijkt wellicht naar het vuurwerk dat in de stad wordt afgestoken. Persoonlijk vind ik de Brooklyn Promenade een geweldige plek om dat te doen, omdat het vuurwerk de skyline van de stad zo mooi accentueert. Anders dan in Nederland is er niet massaal privé-vuurwerk. En er zijn ook geen oliebollen of appelflappen. Volgens mij is er – behalve champagne – geen typisch oud en nieuw gerecht of drankje.

Dus ga je in New York naar een feest of blijf je lekker thuis (het kan hier echt gemeen koud zijn) en volg je de feestelijkheden met vrienden via de tv. Je kunt HIER nog lezen wat er dit jaar in de Big Apple te doen is, om een idee te krijgen. Heb jij nog van die typische New Yorkse nieuwjaars-dingen, dan hoor ik die graag. Heb je zelf nog een vraag voor deze serie? Mail me dan.

Lees ook:Hotdogs en vuurwerk op 4th of July
Lees ook:Nieuw telefoonnummer voor New York
Lees ook:Bied mee op exclusief nieuwjaarsfeest op Times Square
Lees ook:The Big Apple, dé plek voor huwelijksaanzoeken
Lees ook:Vuurwerk vanaf de Hudson op Independence Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.