Politierekruten haken af

Bijna vijftien procent van de rekruten die aan de politieopleiding in New York beginnen, haakt af. De reden is simpel: ze verdienen te weinig. Als beginnend agent krijg je 25.000 dollar per jaar. Dat was 20 jaar geleden ook het startbedrag. In een schoenenwinkel verdien je meer, aldus een van de afhakers. Wie de politieacademie voltooid, gaat een kleine 33.000 dollar verdienen. De NYPD is niet blij met het hoge aantal afvallers, want het brengt Operation Impact in gevaar, een plan dat erop gericht is het aantal misdrijven in de stad terug te dringen. Overal waar problemen zijn, worden veel agenten ingezet. Dat vergt veel menskracht, maar het is succesvol: New York heeft historisch lage misdaadscijfers.

Lees ook:Camera’s in New Yorkse parken
Lees ook:‘Windmolens op New Yorkse bruggen en wolkenkrabbers’
Lees ook:New Yorkers beantwoorden brieven aan de Kerstman
Lees ook:New York minder moorddadig
Lees ook:Bedwants is nu New Yorks vijand nummer één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.