Nieuwe afspraken voor nachtleven New York

Het nachtleven in New York moet leuker en veiliger. Minder drugs, overmatig drankgebruik, geweld en prostitutie. Hopelijk gaat dat gebeuren nu er 58 – is dat niet een beetje veel? – nieuwe leefregels zijn bedacht door de nachtclubs en de politie. Een kleine greep: geef beroemdheden en hun gevolg geen voorkeursbehandeling (yeah, right), mensen die voor de deur wachten moeten een rij vormen en niet de stoep blokkeren, en de politie schrijft niet meteen een bekeuring aan de club uit als er een incident is. De nieuwe afspraken komen nadat twee vrouwen in New York verdwenen na nachtclubbezoek en vermoord bleken.

Het belangrijkste is dat politie en de ongeveer 800 nachtclubs beter
samenwerken. Wederzijds wantrouwen zat tot nu toe in de weg. Veel nachtclubs bellen niet de politie als er problemen zijn. De politie had namelijk de gewoonte om bij zo'n melding bijna automatisch een soort bekeuring voor de club uit te schrijven. En die bekeuring brengt de drankvergunning in gevaar. Niet handig dus. De politie heeft nu beloofd dat niet meer te doen. Al 400 agenten zijn op speciale cursus gestuurd om beter met de nachtclubs om te gaan. De New York Nightlife Association heeft gezegd dat ook met de nieuwe regels 'er heus nog wel eens wat gebeurt in nachtclubs en dat stomme mensen stomme dingen doen. Maar het is belangrijk dat vanaf nu de clubs en de politie elkaar niet als vijand zien.'

Lees ook:‘Begraaf’ je relatie online
Lees ook:Politierekruten haken af
Lees ook:En nu is er dan ook een lied over vlucht 1549
Lees ook:Koninginnedag; geen receptie, wel bijeenkomst in NYC
Lees ook:FILMPJE: New Yorkers doen wat hun iPod zegt

Eén reactie op “Nieuwe afspraken voor nachtleven New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.