New Yorker minder gul deze kerst

JayMonsterHet was niet de beste kerst ooit voor de armen in New York. De goede doelen hebben minder geld en spullen gedoneerd gekregen dan in voorgaande jaren. Een rondgang rond de collectebussen, leerde de NY Post bijvoorbeeld dat het Leger des Heils veel minder geld in New York heeft opgehaald. Een collectant meldt dat ze op Rockefeller Center 40 dollar in drie uur inzamelde: vorig jaar was dat nog 100 dollar. Ook mensen die afhankelijk zijn van fooien, klagen over minder inkomsten deze kerst. En de bekende jaarlijkse inzameling van winterjassen is eveneens niet zo succesvol als vorige jaren.Is het de economie die ervoor zorgt dat de New Yorkers minder vrijgevig zijn? Dat moet haast wel, want ze zijn hier allesbehalve harteloos. Tijdens de kerst hebben bijvoorbeeld duizenden vrijwilligers eten, kleding en speelgoed uitgedeeld. En de collectebussen blijven nog even staan en de winterjassen kunnen ook nog worden ingeleverd, dus wie weet volgt er nog een eindsprint.

Lees ook:Het mysterie van verdwijnend New Yorks afval
Lees ook:Minder moorden in New York
Lees ook:Minder brood voor New Yorkse gevangenen
Lees ook:Tweeduizend high fives in drie kwartier, in New Yorkse metro
Lees ook:VLOG: New York heeft weer zin in kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.