Beroemd Manhattans hotel The Pierre een jaar dicht

En weer wordt een beroemd New Yorks hotel grondig gerenoveerd. Hotel The Pierre is vanaf 1 januari zelfs een jaar dicht, omdat er voor 100 miljoen dollar aan wordt vertimmerd. Volgens de eigenaren – het maakt onderdeel uit van de Taj Hotels Group – is de renovatie noodzakelijk om competitief te blijven in de New Yorkse hotelwereld. En dat terwijl The Pierre bekend staat als één van de meest luxe hotels ter wereld, waar Hepburn en Sinatra ook wel eens te gast waren. De rijke klanten zullen blij zijn met nóg meer luxe, maar het personeel niet, want het is al duidelijk dat van de huidige 600 werknemers, er in 2009 nog maar 300 werken bij The Pierre. 

Lees ook:  Plaza hotel viert eeuw-feestje

 

Het hotel bevindt zich op een prachtlocatie, aan de rand van Central Park. Als de verbouwing klaar is, bestaat het hotel uit 200 kamers en 75 co-op appartementen. Mocht je de vorderingen van de renovatie willen volgen, dan kun je op een speciale website kijken, waar nu nog slechts een kleine animatie te vinden is.

Behalve om z'n luxe, is het hotel ook beroemd vanwege een enorme roof in 1972 waarbij miljoenen aan juwelen uit kluisjes zijn gestolen.  

Lees ook:Plaza hotel viert eeuw-feestje
Lees ook:Voor $19,28 per nacht in New York
Lees ook:Overnachten in New Yorks gekkenhuis
Lees ook:Hotel Carter is wéér het smerigste in de VS
Lees ook:Fans ‘redden’ voormalige kamer Bob Dylan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.