New Yorkse gevangenis goed voor je gezondheid

Ook zo'n moeite om van de vette hap af te blijven? Probeer dan het criminele pad. Want in New York krijgen gevangenen gezonder voedsel voorgeschoteld. Geen zoetigheid, geen boter en alleen magere melk. De penitentiaire afdeling van New York denkt aan ontbijt met vers fruit en gestoomde groenten bij het avondeten. 'We willen af van het traditionele gevangeniseten', aldus de dienst tegenover het AP.

In New York zitten zo'n 14.000 mensen in de gevangenis. De stad bepaalt wat zij te eten krijgen. 'We hebben een morele verplichting om gezonde keuzes voor hen te maken', vertelt een woordvoerder. Dus geen witbrood en gezoete drankjes meer. Gesuikerde muffins maken plaats voor suikerloze exemplaren en alleen nog maar volkoren cornflakes. 

Lees ook:Huizenkoper NY moet boom hebben
Lees ook:Danku serveert kroketten in Manhattan
Lees ook:New Yorker moet alles met minder korreltjes zout nemen
Lees ook:Half New York heeft amper geld voor boodschappen
Lees ook:‘Blikje vet’ in New Yorkse strijd tegen zoete drankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.