Minder zwervers op New Yorkse straten

New York telt minder zwervers. Of beter gezegd, vrijwilligers hebben  minder dak- en thuislozen geteld tijdens de laatste HOPE-actie. In januari gingen tientallen vrijwilligers de straat op om handmatig te turven hoeveel New Yorkers nu eigenlijk op straat leven. Iets meer dan 3300 blijkt nu en dat is een daling van 12 procent ten opzichte van vorig jaar. En in vergelijking met 2005 is er zelfs een daling van 25 procent. Toen stond de teller namelijk op 4395 dak- en thuislozen. Burgemeester Bloomberg zei gisteren dat de daling is toe te schrijven aan het strikter opruimen van daklozenkampen en minder streng zijn bij het toewijzen van woonruimte. 

Lees ook: Tel New Yorkse daklozen, of speel eentje

 

Bij de telling van 28 januari is geprobeerd alle zwervers in New York te tellen. Gekeken is op straten, in parken en de metro's. Die laatste groep is het middelpunt van een nieuwe campagne die New York heeft bedacht. Met posters in de metro worden mensen gevraagd geen geld of eten meer aan zwervers te geven, maar het stadsnummer 311 te draaien. Welzijnswerkers zullen dan de zwervers benaderen.

Lees ook:Aantal daklozen in New York fors gedaald
Lees ook:Zorgen over zwervers in New Yorkse kou
Lees ook:Tel New Yorkse daklozen, of speel eentje
Lees ook:Zwervers moeten weg uit Staten Island Ferry Terminal
Lees ook:Yoga voor New Yorkse daklozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.