De New Yorker wordt dikker en dikker

In New York zie je veel ongelooflijk dikke mensen en tegelijkertijd drommen eng dunne mensen. Ik zou niet durven zeggen welke groep groter is in de Big Apple. Een nieuwe gezondheidsstudie van de stad zegt echter dat de dikkerd in opmars is. In een gevaarlijk tempo. Overgewicht en diabetes zijn in twee jaar tijd met 17 procent gestegen hier. Terwijl de landelijke stijging respectievelijk nul en 'slechts' 6 procent was in diezelfde periode. Tussen 2002 en 2004 zijn de New Yorkers gezamenlijk 4,5 miljoen kilo zwaarder geworden. Ik woonde toen nog niet hier, dus mijn kilo's tellen niet mee.

 

De Health Department van New York zegt dat frisdranken met suikers de grootste boosdoeners zijn. Ze zegt, nogmaals, dat het belangrijk is dat consumenten weten hoeveel calorieën ze binnen krijgen. En dat New Yorkers makkelijk aan fruit moeten kunnen komen.

De toename van zwaarlijvigheid komt vooral voor onder blanken (+20 procent) en latino's (+14 procent). En dan met name onder oudere personen en mensen die niet in New York zijn geboren. En terwijl de gezondheidsdienst frisdranken als slechte invloed aanwijzen, noemt de NY Sun nog een andere trend: stoppen met roken. Gestopte rokers worden namelijk zwaarder. Nou, veel eten en weinig bewegen lijkt mij een meer aannemelijke verklaring.

Lees ook:Beste New Yorkse plekken om te daten en te dumpen
Lees ook:Central Park populairste plek om te vrijen
Lees ook:Vermelden calorieën lijkt weinig te helpen in NYC
Lees ook:‘Blikje vet’ in New Yorkse strijd tegen zoete drankjes
Lees ook:New Yorker vindt groot keukenmes in broodje

4 reacties op “De New Yorker wordt dikker en dikker

 1. Chris van Hattem

  Ha, mooie stats, NY is eigenlijk 4,5 miljoen kilo zwaarder geworden.
  Tegenover de rest van de States beweegd een New Yorker nog wel een ‘beetje’ omdat ze minder in de auto zitten, dang, correct me if i’m wrong, Pascal.
  Heb in die film ‘SuperSizeMe’ een stat gezien waarin vermeldt werd hoeveel een Amerikaan eigenlijk loopt/maand.. Schrikbarend laag was dat, maar ja, try to blame them, over het algemeen heb je gewoon een auto nodig om ergens te komen.
  Vrijwel iedere Amerikaan is een forens, in LA ga je denk ik gewoon dood zonder auto, een tikje overdreven maar close to the truth.
  Nou geloof ik niet echt dat je echt vet kan worden van de Mac, BK en Wendy’s. Voedingswaarde is immers nihil (WEL LEKKER), maar sta er toch iedere keer weer van de kijken dat een Amerikaan om 09.00 AM al direct 2 BigMacs naar binnen kan werken. Ik begin liever rustig met een donut en een danish en een O.J.

  Ach, NL heeft commentaar, maar het wordt toch tijd dat ze in de spiegel kijken, haha, en daar hoor ik niet bij, bij mij moet er 10 kilo aan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. pascal

  Volgens mij heb je gelijk en lopen New Yorkers best nog veel. En de gyms zitten ook vol. In de stad kún je tenminste nog gezond eten en sporten. Maar ja, blijkbaar worden New Yorkers toch ook te dik. Toch nóg minder Mac en nóg minder met de taxi?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Chris van Hattem

  Het eten in de States is anders..ze kunnen daar dingen doen die in de EU nog niet zijn toegestaan.
  Daarmee doel ik op het toevoegen van extra vitaminen en het genetisch aanpassen van vlees en gewassen, soms denk ik dat het ook daarmee te maken heeft.

  Love Subway!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Chris van Hattem

  Klopt, de stad geeft je genoeg mogelijkheden om het anders te doen, en de gyms zitten inderdaad nog voller dan hier.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.