Deel Broadway wordt terras

Broadway, de brede weg, wordt een stukje minder breed voor automobilisten. Acht straatblokken lang wordt de beroemde weg van een vierbaansweg teruggebracht naar een tweebaansweg. Om zo plaats te maken voor een fietspad en…terrassen. Nou weet ik niet of het zo prettig is om náást het New Yorkse verkeer je koffie en donut te nuttigen, maar meer terrassen juich ik wel toe. De nieuwe indeling gaat Broadway Boulevard heten en moet medio augustus al een feit zijn. HIER is een infografiek van de NY Times over de nieuwe opstelling.De nieuwe indeling gaat gelden vanaf 42nd street tot aan Herald Square (34th street). De stad ziet in dit nieuwe plan een nieuwe stap om het autogebruik in New York te ontmoedigen en meer te doen met openbare ruimte (onder meer voor toeristen). Tegenstanders, zo schrijft NY1, denken dat het verkeer alleen nog maar meer vast komt te staan in Manhattan als de wegen worden gehalveerd. Wat vinden jullie? Goed idee of niet?

Lees ook:Deel Times Square wordt voetgangersgebied
Lees ook:Madison Square Garden: renovatie, geen verhuizing
Lees ook:Autovrij Broadway van start
Lees ook:Broadway is favoriete straat in New York
Lees ook:Broadway opent seizoen met show op Times Square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.