Eettentjes en shops op terminals Staten Island ferry

Voor een winkelgekke stad als New York is het eigenlijk een wonder dat ze er niet (of amper) zijn. Gebruikers van de Staten Island Ferry kunnen niet echt shoppen als ze in de terminals wachten op de boot die hen naar Staten Island of Manhattan brengt. Dat gaat volgend jaar allemaal veranderen, is het plan. Welke winkels er precies komen, is nog niet bekend, maar het moet gaan om een combinatie van detailhandel en eettentjes. De vernieuwde St. George terminal op Staten Island krijgt qua eten waarschijnlijk zaken als een pizzeria en een ijssalon en voor de terminal in Manhattan (Whitehall) wordt gedacht aan de duurdere broodjes. Het nieuwe winkelaanbod heeft uiteraard ook te maken met de stroom toeristen die wellicht groter wordt nu Staten Island z'n eigen bustoer heeft.De winkels moeten er de volgende lente kunnen zijn, zo schrijft SILive.com. Het duurt zeker nog zes maanden voordat alle benodigde gas-, water- en lichtaansluitingen er zijn en die operatie kost al snel bijna 7 miljoen dollar (slik!). En dáárna gaat Staten Island op zoek naar potentiële uitbaters. Volgens de New Yorkse Economic Development Corp heeft een aantal bedrijven al belangstelling getoond om zaken te runnen in de terminals. Welke (type) bedrijven dat zijn, wordt nog niet gemeld.

Lees ook:Niemand is geïnteresseerd in Staten Island
Lees ook:Een wijngaard op Staten Island
Lees ook:Staten Island als toeristische hotspot?
Lees ook:Zwervers moeten weg uit Staten Island Ferry Terminal
Lees ook:Betalen met euro’s in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.