New Yorkse bibliotheek toont ‘duurste’ boek van 28 kg

De NYPL - foto: saltyseadog (flickr)

Het is blijkbaar ‘in’ om op te vallen met boeken. Wees ik jullie een tijdje geleden op het peperdure werkje ‘New York’ (t.w.v. 15.000 dollar), nu doet de New York Public Library er nog een schepje bovenop. De uitleen stelt vanaf volgende week het boek La Dotta Mano tentoon. Dit in marmer en fluweel gebonden boek (foto) is niet alleen gewichtig – ruim 28 kg zwaar – maar het kost ook nog eens 100.000 dollar. Volgens de bibliotheek is het daarmee het duurste nieuwe boek ter wereld. Het duurt dan ook 6 maanden om één exemplaar te maken. De Italiaanse uitgever zegt dat het meer is dan een kunstboek over Michelangelo; het is ook een aanklacht tegen internet en de ‘verdwijnende aandacht voor het boek’. En daar lees je dan over via een blog. Het boek is vanaf dinsdag tot en met 8 december in de NYPL te bewonderen.

Lees ook:Gesigneerde ‘Van Jan Kees’ gaat naar…
Lees ook:OpenSkies; in luxe van A’dam naar NYC
Lees ook:Terug in New York, maak kans op gesigneerde ‘Jan Kees’
Lees ook:De Seinfelds aangeklaagd wegens plagiaat en smaad
Lees ook:J.K. Rowling in New York voor de rechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.